Kwartshove Leerdam kerk

Locatie

Kwartshove
De nieuwbouwwijk Kwartshove combineert sfeervolle tuindorp-architectuur met duurzaamheid en energiezuinigheid (Nul-Op-de-Meter). Wonen in Kwartshove betekent comfortabel wonen in een groene en waterrijke omgeving. Uniek in het project is het KwartsKwartier, een gebouw dat qua vorm refereert aan de oude glasfabriek in Leerdam. Ook in de rest van het project worden op diverse beeldbepalende plaatsen glasaccenten en erkers toegepast, die bijdragen aan de identiteit van de wijk.

Broekgraaf
De wijk Broekgraaf is een nieuwe, ruime en kinderrijke wijk. Sinds 2014 wordt Broekgraaf in zes fases aangelegd en worden in totaal ca. 1.000 woningen gerealiseerd. De wijk wordt omarmd door de natuur, maar is zelf ook groen en waterrijk.
De woonbuurtjes in de wijk krijgen hun eigen sfeer. De buurt Kwartshove krijgt de sfeer van een tuindorp dat wordt gekenmerkt door diepe voortuinen en verschillende kapvormen.

Leerdam
Leerdam is een sfeervol stadje dat bekend staat als Glas-stad met een prachtige rivier de Linge en Linge-Haven. Daarnaast is Leerdam ook wereldwijd bekend om de heerlijke kaas! Het heeft een centrale plek in Nederland waardoor de rest van Nederland makkelijk te bereiken is. In Leerdam heeft u alle voorzieningen binnen handbereik en bent u binnen een half uur in Utrecht. Een gezellig oud centrum met diverse winkels, leuke restaurants, de wekelijkse markt, maar ook een ruime keuze in scholen, zowel basis als voortgezet onderwijs.

In en rondom Leerdam is genoeg te beleven. Langs en op de Linge kunt u wandelend, fietsend of varend op avontuur in de groene omgeving. Daarnaast is er een breed aanbod aan sportverenigingen met onder andere voetbal, hockey, tennis en golf. Ook op het gebied van cultuur is er genoeg te doen, er zijn regelmatig evenementen zoals glasdagen, koopzondagen en markten. In Leerdam hoeft u zich geen moment te vervelen!