Nul-Op-de-Meter

Energiezuinig wonen
In Kwartshove worden de woningen gerealiseerd in een gasloze Nul-Op-de-Meter uitvoering. Nul-Op-de-Meter houdt in de woning evenveel energie opwekt als gebruikt, waarbij ook het huishoudelijk gebruik (uitgaande van het gebruik van een gemiddeld gezin) is inbegrepen.

Financieel aantrekkelijk
Diverse hypotheekverstrekkers bieden de mogelijkheid om tot € 25.000,- extra te lenen voor de aankoop van een Nul-Op-de-Meter woning. Dit omdat de energiekosten voor de bewoners van een Nul-Op-de-Meter woning aanzienlijk lager zijn dan bij vergelijkbare woningen die niet Nul-Op-de-Meter zijn uitgevoerd.

Het systeem
Bij een Nul-Op-de-Meter woning gaan energiezuinigheid en comfort hand in hand. De woning is hoogwaardig geïsoleerd, waardoor er weinig warmte- en energieverlies is. In de woning wordt een warmtepomp geïnstalleerd, die op een bodembron is aangesloten. Deze warmtepomp realiseert op een efficiënte, energiezuinige manier verwarming, koeling en warm tapwater. De afgifte van warmte en koude vindt plaats via vloerverwarming, ontsierende radiatoren zijn dus verleden tijd. Er wordt ook een ventilatiesysteem met warmteterugwinning toegepast. Dit systeem verwarmt de inkomende koele buitenlucht doormiddel van afgezogen warme binnenlucht. Zo wordt zo min mogelijk energie verspild.
Flyer Nul-Op-de-Meter