Fase 2

Ouwehand Bouwen & Ontwikkelen creëert de schitterende woonwijk Kwartshove, met ruim 180 woningen, in Leerdam, in samenwerking met onder andere de gemeente Vijfheerenlanden, Kleurrijk Wonen en Van Manen Architecten.

Rond het centrale park komen 57 sfeervolle Nul-Op-de-Meter woningen in combinatie met 10 energieneutrale levensloopbestendige woningen. Kwartshove Fase 2 bestaat uit ruime eengezinswoningen, onderscheidende hoekwoningen met garages, drie-onder-één-kapwoningen met garages en twee-onder-één-kapwoningen met extra woonprogramma op de begane grond. De verkoop van Fase 2 is inmiddels gesloten.

Door de toepassing van veel variaties in de blokken ontstaat er diversiteit en wordt een levendig en divers straatbeeld gecreëerd. U kunt hierbij onder andere denken aan de bloklengte, dwarskappen, kleur van de gevel, veranda’s, speklagen en bloemkozijnen.

De woningen worden in sfeervolle “tuindorp” architectuur gerealiseerd. Kenmerkend voor een “tuindorp” is een groene inrichting van de openbare ruimte (plantsoenen en bomen) en ruime voortuinen met groene hagen.
In het plan Kwartshove zijn in hoofdzaak twee typen architectuur bedacht. Er zijn verschillende elementen toegepast die zorgen voor een divers, maar toch samenhangend beeld. De gevels van alle bouwblokken zijn opgebouwd uit oranje/rood metselwerk of wit geschilderde gevels met incidenteel toegevoegde accenten.

Om het plangebied naast de (steden)bouwkundige elementen een extra identiteit te geven, worden er op enkele beeldbepalende plaatsen eigentijdse ronde glas-in-loodramen in het plangebied toegepast. Het glazen element is opgebouwd uit een boom en groene toevoegingen, met als verwijzing naar de “tuindorp” uitstraling van dit gedeelte van de wijk.